Som ett sagoskepp glider Elida in i hamnen. Snart hörs sång av unga röster. Sång i en hamn? Undan för undan samlas människor till kajen, och från däcket får de höra mer än sång. De får höra berättelser om vad Gud har gjort i människors liv, människor som de kan se här med sina egna ögon.

Elida är en havskappseglare av internationellt mått, 40 meter lång med två master. Stormasten är högre än hela skeppet, 45 meter. Hon kan segla jorden runt, om det skulle behövas. Hon klarar Biscayas stormar och Kap Horn. 

Sådana fartyg har alltid en sponsor. På skeppssidan kan det stå: Sailing for Ericsson, Sailing for Nokia, Sailing for Toyota. Men på Elidas sida står det: Sailing for Jesus. Han är Elidas sponsor.

På stormastens väldiga segel står det: 3:16. Är det en hemlig kod? Många har undrat. Skepparen på Elida, Stefan Abrahamsson, berättade en gång, att en man med sinne för affärer sade till honom:

– Du har ju en fantastisk annonsyta på dina segel. Du kunde få in massor med pengar där.

Stefan svarade:

– Det vet du väl, att den som betalar bäst får platsen.

– Det är klart.

– Och Jesus betalar med syndernas förlåtelse och evigt liv. Slå det, om du kan.

– Det har jag inte tänkt på.

– Ja, tänk på det.

Och nu klarnar det med 3:16. Det handlar om Jesus. Det är hans egna ord i evangelium enligt Johannes, kapitel 3 och vers 16: ”Ty så älskade Gud världen, att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom icke skall gå förlorad utan äga evigt liv.” Det är så stort att det är värt att stå på alla segel i hela världen: att världen är älskad av Gud till den grad att han utlämnar sitt innersta, det käraste han har, för att världen inte skall gå under utan få del av oövervinneligt liv. Och i världen, där är vi. Vi är en del av den, lika älskade. Och nyckeln till detta oövervinneliga liv är det som Jesus har gjort för oss genom sitt liv, sin död och sin uppståndelse. På detta dramatiska sätt vann han åt oss något som är oändligt mycket mer värt än bortförklaringar, förståelse eller glömska av livets misstag. Han vann åt oss syndernas förlåtelse och kraft att övervinna synden. Den är ju ett ständigt kretsande kring jag, mig och mitt, som vi inte själva kan göra oss fria från. Men han kan. Det är den befrielsen många av de unga människorna berättar om, när de talar vid kajen från Elidas däck. 

Vem som helst kan inse att det inte är gratis att segla Elida från hamn till hamn. Men Jesus fungerar som sponsor. Och han betalar för platsen på seglet mer än någon multinationell koncern kan erbjuda: syndernas förlåtelse och evigt liv.